Auto sloop

Autosloop algemeen

In het begin van de negentiger jaren kende Nederland meer dan 2000 bedrijven die in de autosloop actief waren. Middels wetgeving en aanscherping van eisen en regels is dit aantal auto-sloop bedrijven fors teruggelopen. Rond 1995 is het aantal bedrijven met een autosloop-vergunning geslonken tot iets meer dan 700. Van dit aantal zijn momenteel nog een kleine 295 bedrijven actief in de auto sloop.

De meeste van deze bedrijven hebben de verkoop van gebruikte auto-onderdelen hoog in het vaandel staan. Dit is naast goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee van de auto rijdende consument. Immers dit geeft zowel particulieren als garages de kans om, via de autosloop, auto’s goedkoop te repareren.

Auto sloop en de Onderdelenlijn

Onderdelen nodig van de autosloop? Met de Onderdelenlijn heeft u gratis toegang tot de auto-onderdelen voorraad van de betere autosloperij. Honderddertig autosloperijen zijn aangesloten bij de Onderdelenlijn. Zoek u autoonderdelen zoals een bumper, uitlaat, motor, koplamp, achterlicht of versnellingsbak; de Onderdelenlijn vindt ze op de autosloop.

de Onderdelenlijn

de Onderdelenlijn biedt aan particulieren en garagebedrijven de mogelijkheid om snel en voordelig een goed gebruikt auto-onderdeel, van de autosloop te vinden. Op ons computernetwerk zijn alle vooraanstaande, professionele autodemontagebedrijven aangesloten. Afspraken over de prijs, de conditie van het auto-sloop onderdeel, de garantiebepalingen en het verzenden maakt u rechtstreeks met het autodemontagebedrijf, zonder tussenkomst van de Onderdelenlijn.

Kans van slagen

Naast het gemak, is vooral de kans dat u uw auto onderdeel snel vindt aanmerkelijk gestegen. Op werkdagen wordt vaak al binnen een half uur, door sloperijen gereageerd. Zeker 75% van de aanvragen leidt tot een transactie. Mocht u na 2 dagen nog niet geslaagd zijn, dan kunt u het natuurlijk altijd nog een keer proberen. Wat de ene dag niet op de autosloop voorradig is, kan immers de volgende dag meerdere malen binnenkomen.

Hergebruik en autosloperijen

Er worden per maand ca. 35.000 aanvragen verwerkt. Een aanvraag kan meerdere onderdelen bevatten. Sinds het begin van de Onderdelenlijn (1990) hebben meer dan 4 miljoen onderdelen,via de autosloop, voor hergebruik hun weg gevonden. Zoals al eerder vermeld zijn er 147 autosloperijen bij de Onderdelenlijn aangesloten.

Argos, Bastiaansen, Bongers Boxmeer BOTC, BZJ Autoparts, Engelen, Gils Th., Jacobs auto-parts, Kessel S, Laar Autoservice Bakel, Maris, Netten G Vl, Opdam Zwaanshoek, Prescher, Rhenoy, Schutte, T&M, Veen, Waal, Zaag

Aanvraag plaatsen voor autosloop onderdelen

Plaats een aanvraag voor uw auto-sloop onderdelen
Door www.onderdelenlijn.nl te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren.X