Informatie voor gebruikers

Onderdelenlijn.nl is in 1990 opgericht door Autonet B.V. uit Dordrecht. Het idee om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen op het gebied van gebruikte auto-onderdelen bleek al snel in een grote behoefte te voorzien en Onderdelenlijn.nl draait inmiddels al jaren naar volle tevredenheid van onze aangesloten abonnees en de aanvragers naar onderdelen.

In de afgelopen jaren is veel veranderd. De belangrijkste verandering is de opkomst van “het” Internet. Waar vroeger het plaatsen van aanvragen overwegend telefonisch gebeurde, neemt Internet nu het grootste deel van de aanvragen voor haar rekening. Voor degene die echter het plaatsen van een aanvraag liever via de telefoon [0900-8180] doen, zitten onze telefonistes dagelijks klaar om de mensen te woord te staan en een aanvraag te plaatsen.

Inmiddels verwerkt Onderdelenlijn.nl wekelijks meer dan 10.000 aanvragen naar auto-onderdelen. Uit onze enquêtes blijkt dat ruim 97% van de aanvragers tevreden is over de werking van de Onderdelenlijn.nl en dat bijna 75% van de aanvragers ook daadwerkelijk hun auto-onderdeel via Onderdelenlijn.nl kopen.

Hoe werkt Onderdelenlijn.nl?

Vul op het aanvraag formulier het kenteken in van uw auto en haal de technische gegevens op. Let hierbij wel op dat de gegevens die ingevuld worden niet 100% gegarandeerd kunnen worden en controleer deze dus te allen tijde. Vermeld daarna welke auto-onderdelen u nodig heeft. Onderdelenlijn.nl biedt direct de velden aan die behoren bij dat onderdeel. Probeer deze zo volledig mogelijk in te vullen zodat onze aangesloten autodemontagebedrijven precies weten wat u zoekt. Vul tot slot uw contact gegevens in en plaats de aanvraag. Vaak ontvangt u al binnen enkele minuten bericht van een van onze bedrijven dat zij uw gevraagde onderdeel voorradig hebben.

Waarom gebruikte auto-onderdelen?

Gebruikte auto-onderdelen zijn veelal stukken goedkoper dan nieuwe auto-onderdelen. Wanneer een auto schade oploopt en gesloopt wordt, worden alle bruikbare onderdelen gedemonteerd en opgeslagen in het magazijn. Deze delen zijn vaak kwalitatief nog net zo goed als nieuwe auto-onderdelen; alleen beduidend goedkoper. Tevens is de herbruik van onderdelen goed voor het milieu!

Nieuw kan altijd nog!

LifestyleXperience: gebruikte onderdelen en de Onderdelenlijn